آغاز عملیات کاشت لوبیا در زنجان با رویکرد نوین زراعی/پیشبینی تولید ۴۳ هزار تن لوبیا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان،مسیح اله محمدی در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز عملیات اجرایی کاشت محصول لوبیا در استان زنجان اظهار داشت: میزان تولید سال گذشته این محصول بیش از ۳۹ هزار تن از ۱۴ هزار هکتار سطح زیر کشت بوده است و پیشبینی میشود امسال نیز با تداوم روشهای نوین زراعت، تولید این محصول به ۴۳ هزار تن برسد.
وی با تاکید بر اینکه بیش از ۸۵ درصد از مزارع لوبیای استان با استفاده از روشهای نوین آبیاری، بهویژه نوار تیپ، آبیاری میشوند، افزود: این روش از جمله عوامل موفقیت استان در کشت این محصول و کاهش مصرف آب به شمار میآید.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه داد: طرحهای ویژهای برای این محصول در استان در حال اجرا هستند که شامل کشت دو ردیف بر روی پشته برای بهبود عملکرد زراعی، تغذیه متعادل به منظور ارتقای کیفیت و کمیت محصول، آبیاری با روش نوین نوار تیپ جهت کاهش مصرف آب و افزایش کارایی منابع آبی، و مدیریت میزان بذر مصرفی برای دستیابی به کشت بهینه و اقتصادی است. این اقدامات نه تنها باعث افزایش تولید میشوند، بلکه در حفظ منابع طبیعی و کاهش هزینههای کشاورزان نیز موثر هستند.
محمدی از ارقام عمده کشت شده در استان به یاقوت، کوشا، تلاش، خمین، شکوفه و صالح اشاره کرد و افزود: استان زنجان از نظر تولید بذر رسمی و طبقهبندیشده لوبیا در کشور رتبه اول را داردو همچنین در سال جاری نیز ۲۸۰ تن انواع بذر لوبیا در استان تولید و بین کشاورزان توزیع خواهد شد.
وی با تاکید بر اهمیت دسترسی به اطلاعات دقیق در زمینه میزان تولید و سطح کشت محصولات به منظور برنامهریزی مناسب، از کشاورزان استان درخواست کرد که با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی، اطلاعات مرتبط با محصولات زراعی خود را در سامانه مربوطه ثبت کنند. این اقدام نه تنها امکان برنامهریزی دقیقتر را فراهم میکند، بلکه در توسعه بخش کشاورزی و مدیریت منابع نیز نقش موثری ایفا خواهد کرد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان زنجان، خاطرنشان کرد: ثبت اطلاعات زراعی میتواند به بهبود هماهنگیها بین کشاورزان و سازمانهای مرتبط کمک کند و زمینه را برای بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای موجود فراهم سازد.
انتهای پیام/
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت