آجیل خطر ابتلا به ۱۷ سرطان را کاهش میدهد
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: رژیمهای غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز و نوشیدنیهای شیرین میتوانند خطر ابتلا به برخی سرطانها را افزایش دهند، در حالی که غذاهای غنی از مواد مغذی مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل، چربیهای سالم ، آنتی اکسیدانها و ترکیباتی را فراهم میکنند که از سلولها در برابر آسیب محافظت میکند.
به گزارش تایمز آف ایندیا؛ نتایج مطالعات نشان میدهد که ۳۰ تا ۵۰ درصد موارد سرطان ممکن است از طریق تغییر سبک زندگی از جمله رژیم غذایی سالم قابل پیشگیری باشد. آیا وقت آن نرسیده که در غذای خود تجدید نظر کنید؟ انتخابهای غذایی امروز شما میتواند سلامت آینده شما را شکل دهد. مطالعه اخیر محققان دانشگاه موناش استرالیا نشان داده که آجیل میتواند از انواع مختلف سرطان و زوال عقل جلوگیری کند.
محققان در این باره گفتهاند در این مطالعه آینده نگر(کوهورت) که روی بزرگسالان ۷۰ سال و بالاتر انجام شد، دریافتیم که مصرف روزانه آجیل با طول عمر سالم همراه بود، این به ویژه پس از تعدیل عوامل مخدوش کننده بالقوه، که به ویژه در افرادی که کیفیت رژیم غذایی پایین تر از حد مطلوب داشتند مشهود بود برای این مطالعه، محققان ۹.۹۱۶ شرکت کننده را مورد بررسی قرار دادند. شرکت کنندگان یک پرسشنامه ۴۹ سوالی بسامد غذا را تکمیل کردند که از آن میزان مصرف آجیل به دست آمد.
نتیجه این تحقیقات نشان داد که افراد دارای سن بالای ۶۵ که سه وعده یا بیشتر آجیل در هقته مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که در مواقع نادر آجیل میخورند یا تقریبا از این میوههای خشک نمیخورند ممکن است کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان قرار گیرند.
دیواری دفاعی در برابر سرطان
نتایج این تحقیقات همچنین نشان داده که خوردن روزانه یک مشت میوه خشک میتواند خطر ابتلا به ۱۷ نوع سرطان از جمله سرطان سینه، روده بزرگ و پانکراس را کاهش دهد. میوههای خشک مانند بادام، گردو و پسته سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی هستند که با استرس اکسیداتیو و التهاب مبارزه میکنند که از عوامل کلیدی در ایجاد سرطان هستند.
گردو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و پلی فنول هایی است که از رشد تومور جلوگیری میکند، در حالی که بادام و کشمش سرشار از فیبر هستند و سلامت روده را ارتقا میدهند و خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهند. گنجاندن ترکیبی از میوههای خشک در رژیم غذایی شما نه تنها ایمنی را تقویت میکند، بلکه به عنوان یک دیواره دفاع طبیعی و سرشار از مواد مغذی در برابر سرطان عمل میکند.
آجیل شیرین و شور نخورید
هالی وایلد نویسنده ارشد این مطالعه درباره نتایج این تحقیق میگوید: آجیل میتواند انتخاب خوبی برای میانوعده یا بخشی از یک وعده غذایی باشد، آجیل نقش مهمی در سلامت عمومی و پیشگیری از بیماریهایی نظیر سرطان دارد.
او در ادامه توضیح میدهد اگر می خواهید آجیل بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید، این روزها آجیل به اشکال مختلف در سوپرمارکتها موجود است، از جمله آجیل کامل، آجیل خرد شده، وعدههای غذایی آجیل و کره یا خمیر آجیل. این دو نوع آجیل آخر برای افرادی که دندانهایشان مشکل دارد، مناسب تر است. ما همچنین توصیه میکنیم که مصرف آجیلهای نمکی و آجیلهای شیرین شده و شکلاتی را به حداقل برسانید.
بیشتر بخوانید:
- بادام یا بادام زمینی، کدامیک مغذیترند
- معرفی آجیل های پر کالری: کدام آجیل بیشترین انرژی را دارد؟
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین