استان ها > گیلان

ترویج کاهش زباله با جشنواره ی غذای محلی لاهیجان



به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان:جشنواره غذای محلی به مناسبت دهه فجر ۱۵ بهمن با همکاری دبستان باغ ارغوان و اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لاهیجان در باشگاه کارگران برگزار شد.

برگزاری جشنواره غذای محلی در لاهیجان با ترویج فرهنگ غذایی و مدیریت زباله

این جشنواره با حضور خانواده‌های دانش‌آموزان و میهمانانی از اداره آموزش و پرورش، فرمانداری، شهرداری و نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان برگزار شد و هدف از برگزاری آن به گفته فریبا بابایی سرپرست پایگاه محلی میراث جهانی جنگل‌های هیرکانی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان گیلان، آشنایی با غذاهای محلی و خواص آن‌ها، و همچنین آموزش کاهش تولید زباله‌تر بود. گیلان با شرایط اقلیمی معتدل و مرطوب و نزدیکی به دریا و همجواری با رشته کوه‌های البرز، از تنوع غذایی بسیار بالایی برخوردار است به طوری که حدود ۱۷۰ نوع غذا در این استان پخت می‌شود که اغلب از مواد خام محلی و فصلی تهیه می‌شوند. مصرف غذاهای سنتی نه تنها به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند، بلکه به ترویج فرهنگ غذایی محلی نیز می‌انجامد اما تولید زباله در کنار ان موضوع بسیار مهمی است که باید با آموزش مستمر و به کارگرفتن اقدامات موثر، کنترل شود.بر اساس مطالعات انجام شده، بین ۶۰ تا ۸۰ درصد زباله‌های شهری، زباله‌تر است که باقیمانده مواد غذایی روزانه هستند. وشیرابه زباله به‌طور عمده به آبی گفته می‌شود که از زباله‌های دپو شده در یک محل جاری می‌شود و یکی از آلوده‌ترین ترکیبات حاصل از زباله‌های دپو شده شهری و صنعتی به شمار می‌رود.

راه هایی برای مدیریت بهینه پسماند

یکی از راه‌های مدیریت زباله‌تر و شیرابه، کنترل مصرف مواد غذایی در منزل است و بازیافت مواد غذایی، تفکیک زباله‌تر و خشک، تولید کمپوست، استفاده از مواد اولیه تازه بومی و محلی در تولید غذا، و خرید و مصرف مواد غذایی به اندازه نیاز خانوار می‌تواند تا حد زیادی در مدیریت زباله و شیرابه حاصل از آن مؤثر باشد.نوجوانان به عنوان نسل آینده و فعالان جامعه، نقش بسیار مهمی در کنترل تولید زباله و کاهش پسماند دارند و با توجه به افزایش نگرانی‌ها در مورد آلودگی محیط زیست و بحران‌های ناشی از مدیریت نادرست زباله، آگاهی و اقدام نوجوانان می‌تواند تأثیرات مثبت و چشمگیری بر روی محیط زیست و جامعه بگذارد.

سرپرست پایگاه محلی میراث جهانی جنگل‌های هیرکانی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان گیلان می گوید: در این جشنواره، دانش‌آموزان با غذاهای محلی و خواص آن‌ها و همچنین روش‌های کاهش تولید زباله‌تر آشنا شدند که این آموزش‌ها علاوه بر افزایش آگاهی دانش‌آموزان، می‌تواند به تغییر رفتارهای مصرفی آن‌ها در آینده منجر شود.

برگزاری جشنواره ها راهی برای آموزش عملی

به گفته وی، جشنواره غذای محلی با رویکرد مدیریت بهینه زباله، گامی مؤثر در ترویج فرهنگ غذایی محلی و آگاهی‌بخشی در زمینه مدیریت زباله است و با افزایش آگاهی جامعه، می‌توان به کاهش تولید زباله و حفظ محیط زیست کمک کرد.کودکان و نوجوانان به عنوان قشر فعال و پویا در جامعه، می‌توانند با آگاهی، اقدام و مشارکت در فعالیت‌های محیط‌زیستی، نقش مؤثری در کنترل تولید زباله و کاهش پسماند ایفا کنند.با ایجاد فرهنگ مسئولیت‌پذیری و ترویج رفتارهای پایدار، کودکان و نوجوانان می‌توانند به حفاظت از محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی در جامعه کمک کنند.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا