دادستانی به جد پیگیر قضیه آلودگی هواست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت(طبنا)،ضیاییان با اشاره بهشدت گرفتن آلودگی کلانشهرها، به وارونگی هوا اشاره کرد و افزود: باید میزان آلایندهها را کاهش دهیم تا هوا، قابلتنفس باشد.
در دنیا نیز راهکارهای بسیاری اتخاذ شده؛ موتورها و خودروها را برقی کردند و ناوگان حملونقل همگانی را افزایش دادند تا آلایندههای متحرک کاهش پیدا کند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به راهکارهایی که موجب میشود آلایندگی کارخانهها در دنیا به خارج از محدودههای شهری گسیل پیدا کند، افزود: مسئولان امر باید پاسخگوی اجرایینشدن قانون هوای پاک باشند.
همچنین محیطزیست سامانهای را در نظر گرفت تا همه دستگاههای اجرایی عملکرد خود را وارد آن نمایند و لذا مشخص است کدام نهاد و دستگاه وظایف خود را عملیاتی کرده است یا خیر!
ضیاییان از پیگیری جدی دادستانی در این زمینه خبر داد و افزود: موضوع آلودگی هوا پیچیده است که تا بخش زیادی به اعتبارات بستگی دارد.
وی با بیان این که تبدیل ناوگان حمل نقل عمومی به سیستم برقی هزینه و اعتبارات بسیاری نیاز دارد، به رادیو گفتوگو گفت: درگذشته دستگاههای اجرایی و ادارات دولتی کارمندان خود را با اتوبوس جابهجا میکردند؛ ولی امروز به همان میزان، خودروهای شخصی در سطح شهر جابهجایی کارمندان را انجام میدهد.
ضیاییان معتقد است اگر هم اینک پیشنهاد تردد با اتوبوس داده شود، شاید مخالفتهای بسیاری به وجود آید.
باید گامهای مؤثر و بزرگتری برداریم؛ دو کشور چین و هند بسیار آلوده هستند؛ ولی اقداماتی را آغاز کردند تا تردد موتورهای بنزینی در بسیاری شهرها ممنوع شود و شهروندان از خودرو و موتورهای برقی استفاده کنند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در مصاحبه با رادیو گفتگو افزود: اگر اعتبار مناسب به ارگانهای ذیربط تزریق شود، در بلندمدت اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت