وزارت بهداشت امسال از هدفمندی یارانهها ریالی نگرفت
به گزارش خبرنگار مهر، طاهر موهبتی، روز یکشنبه در نشست خبری که در محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، در ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت منابع مالی و بودجه حوزه سلامت پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
معاون وزیر بهداشت گفت: مهمترین بحث بودجه حوزه سلامت، بند ۱۰ سیاستهای کلی است.
موهبتی افزود: بر اساس گزارشها، ۳.۹ جی دی پی به نظام سلامت کشور اختصاص مییابد که ۳.۲ از میانگین منطقه پایینتر هستیم. البته گفته میشود با ۴۲۰ هزار میلیارد تومان به این عدد برسیم.
واقعی دیده شدن اعداد و ارقام حوزه سلامت
وی ادامه داد: آنچه در بودجه با سازمان برنامه و بودجه تأکید داریم، واقعی دیده شدن اعداد و ارقام حوزه سلامت است.
موهبتی اظهار داشت: در سال جاری، ردیف هزینه درآمد برای ما دیده اند که متأسفانه درآمد و هزینه به شکل نامناسب دیده شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: برای سال آینده توافق کردیم که عدد هزینه درآمد واقعی و یکسان دیده شود.
وی افزود: ۱۰ درصد وجوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها است که تصویب شد در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد. در سال جاری، هیچ سهمی از هدفمندی یارانهها به وزارت بهداشت داده نشد و این سهم را به دارویار ربط دادند. در حالی که دارویار، قبلاً نبوده است.
موهبتی افزود: رقم ۱۰۷ هزار میلیارد تومان بدهی وزارت بهداشت تا پایان شهریور ۱۴۰۳ بود.
اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای وزارت بهداشت
وی با اشاره به اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای وزارت بهداشت، گفت: اولویت ما، پرداخت بدهی نیروی انسانی، تأمین ذخیره دارویی و تجهیزات و لوازم مصرفی است.
موهبتی اظهار داشت: ۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی وزارت بهداشت به نیروی انسانی اعم از کادر بهداشت و درمان و…، است که تا شهریور ۱۴۰۳ بوده است.
موهبتی تاکید کرد: درآمد اختصاصی بیمارستانها از تعرفهای است که مردم و بیمهها میدهند که البته این تعرفه به شکل دولتی دریافت میشود.
وی افزود: ما اجازه نداریم از محل درآمدهای اختصاصی برای ساخت و نوسازی و تجهیز مراکز درمانی هزینه شود که متأسفانه چنین کارهایی صورت گرفته است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اگر سال آینده ارز ترجیحی به ۳۸۵۰۰ برسد، حداقل ۱۷۶ هزار میلیارد تومان مابهالتفاوت نیاز خواهیم داشت و اگر به ۸۰ هزار تومان برسد، حداقل ۳۴۰ هزار میلیارد تومان مابهالتفاوت نیاز خواهیم داشت.
وی افزود: اصرار وزارت بهداشت بر تداوم ارز ۴۲۰۰ برای تجهیزات پزشکی است و اگر غیر از این بود، باید عدد را واقعی ببینیم.
موهبتی به مطالبات طرح دارویار اشاره کرد و گفت: موضوع ۱۰ همت طلب داروخانهها که عنوان شده است وزارت بهداشت به داروخانهها نداده است، اصلاً درست نیست و این عدد به حوزه سلامت اختصاص یافت.
تکمیل میشود…
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:مهر