سلامت > نظام سلامت

نسخه پیچی برای سقط جنین روی آنتن زنده!



به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، «سقط جنین»؛ عملی که چون «طلاق» حلال‌ترین حرام خداست، به قول قدیمی‌هایمان قبیح است، چه مشروع و قانونی و چه نامشروع و غیرقانونی. اما چرا آمار و ارقامش در کشور ما تا این اندازه سیر صعودی دارد؟ بماند برای گذشتگانی که باز هم از روی دست غربی‌ها مشق کردند.

آغاز سیاست جمعیت کمتر، از دهه ۱۳۳۰ کلید خورد و تا دهه ۱۳۴۰ فعالیت‌های جریان کنترل جمعیت اوج داشت، نماد و شعارش همان شعار معروف «فرزند کمتر زندگی بهتر» بود، پس این شعار، شعار پس از انقلاب اسلامی نیست، این شعار پیش از پیروزی انقلاب طراحی شد و از شورای تحدید موالید ایالت متحده که خانم فرمانفرمایان آنجا تحصیل کرده بود بنا شد. درواقع می‌خواستند نرخ باروری ۶.۵ فرزند به ازای یک زن را به ۴ فرزند برسانند. البته بماند که دولت‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی چه کردند و تا همین چند وقت اخیر نگاه دولتمردانمان به این مقوله چه بود.

حال آنچه که واضح و مبرهن است از مهر ۱۴۰۰ قوانین جوانی جمعیت و راه‌های رسیدن به جوانی جمعیت، در کشور با اهتمام بیشتری در جریان دستور کارهای نهاد و دستگاه‌های دولتی و حکومتی است. ولی باز هم خواسته یا ناخواسته با شیطنت‌های رسانه‌ای و پزشکی‌ای مختلفی مواجه هستیم. مانند حرفی که خانم مجری یک برنامه مطرح و قدمت‌دار تلویزیونی روی آنتن شبکه تهران گفت.

صحبت‌هایمان را هم باید غربال کنیم

مهدیه خوشدونی متخصص زنان و زایمان با حضور در برنامه «به خانه برمی‌گردیم» درباره اهمیت آزمایش‌های قبل از بارداری به ویژه «غربالگری» گفت: مرحله‌ای که در همان ماه‌های اول بارداری برخی از دکترها در مواقع خاص مانند بالا بودن سن مادر، وجود بیماری‌های پرخطر در مادر یا پدر یا داشتن خطر جانی بارداری برای مادر، برای مادران تجویز می‌کنند. نسخه‌ای که هزینه هنگفتی را روی دست زوجین می‌گذارد و به گفته همین خانم دکتر مهمان برنامه «به خانه برمی‌گردیم» بیمه هزینه‌های آن را تقبل نمی‌کند.

تا اینجای برنامه مشکلی وجود ندارد، تمام صحبت‌ها ریشه در سلامتی و تولد یک فرزند سالم دارد، ولی بعد از دقایقی مجری برنامه علی‌رغم صحبت‌های دکتر خوشدونی با تاکید بر پیام‌هایی که از جانب مخاطبان برنامه مطرح شده است، درباره غربالگری و در ادامه به سقط جنین اشاره می‌کند. با این مضمون: «پیام‌های بسیاری درباره غربالگری مطرح شده است.مقوله‌ای که پزشکی در این برهه آن را بیان می‌کند.» یا در جایی دیگر بیان کرد: «آیا خانم دکتر صلاح است؟ چنین امر مهمی (هزینه‌های غربالگری) در ردیف بیمه قرار نمی‌گیرد، اما بعدها با تولد یک فرزند سندرم دان یا چنین موردهایی هزینه‌های بسیاری را برای دولت یا همان بیمه متحمل می‌شوند.»؛ در اینجا پاسخ این سوال توسط خانم دکتر خیلی روشن است؛ «غربالگری به هر نحو که باشد، باید انجام شود تا اگر جنین مشکل داشت، به دستور پزشک تا قبل از ۱۲ هفتگی، سقط شود.»

مع‌الأسف به همین راحتی دستور سقط جنین روی آنتن رسانه ملی توسط مجری برنامه و همچنین مهمان آن داده شد. آن هم رسانه‌ای که شاید بالغ بر چندین هزار ساعت و دقیقه برنامه، مجموعه تلویزیونی، میان برنامه، نماهنگ و….. با موضوع افزایش جمعیت و جلوگیری از سقط جنین تولید کرده است. صحبت‌های خانم مجری هر چند که از روی دلسوزی برای زوجین بود، اما در این برهه زمانی که هم و غم کشور در کاهش سیر صعودی سقط جنین است، بیان چنین مطالبی هر چند ناخواسته و غربال نشده، پازل چیده شده از «فرهنگ غلط سقط جنین» را برهم می‌زند. «سقط جنین»، قطع حیات یک انسان است که در احکام شرعی و فقهی این عمل جایز نیست (حرام است) و در صورت انجام آن، دیه جنین کشته شده بر ذمه زوجین خواهد بود.

بنابراین، جدای از انتظار بیشتری که از بررسی و تفحص شورای نظارت بر صدا و سیما می‌رود، باید دید ساز و کار محمدباقر اعلمی به عنوان ریاست شبکه تهران و همچنین مدیر گروه خانواده این شبکه در عذرخواهی یا توبیخ چیست؟!

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا