طرز تهیه قابلی پلو | پیشنهاد جذاب به عاشقان غذای شیرین
همشهری آنلاین – قابلی پلو ازبکی در بسیاری از رویدادها و مراسم خانوادگی از قبیل عروسیها، جشنهای مذهبی و همچنین در جشنوارههای مختلف مردم ازبکستان سرو میشود و علاوه بر کشور ازبکستان، در کشورهای اطراف نیز محبوبیت ویژهای دارد و به عنوان یک غذای رسمی در برخی از این کشورها شناخته میشود.
مواد لازم برای پلو ازبکی
هویج متوسط ۴ عدد
روغن کنجد ۱۸۰ گرم
نمک یک و نیم قاشق غذاخوری
کشمش ۱۵۰ گرم
شکر نیم قاشق چای خوری
مصاله پلو یک قاشق چای خوری
آب جوش ۷ لیوان
برنج ۳ لیوان
گوشت گوساله یک کیلو
بیشتر بخوانید:
طرز پخت قنبرپلو شیرازی
طرز تهیه
ابتدا برنج ها را بشویید و یک ساعت خیس کنید. سپس پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید و سپس گوشت ها را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه تفت دهید و نمک و شکر را به آن بیفزایید. خوب تفت دادید ۵ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و ۵۰ دقیقه اجازه دهید گوشت ها بپزد. تقریبا ۸۰ درصد گوشت ها که پخت هویج هایی که از قبل خلالی خرد کردید را به آن بیفزایید و دوباره اجازه دهید بپزد.
بعد از نرم شدن هویج ها، کشکش ها را اضافه کنید و در همان لحظه برنج های از قبل خیس خورده را هم به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید. و دو لیوان آب جوش اضافه کنید تا برنج در آب بپزد و آب داخل قابلمه خشک شود. در این مرحله تقریبا ۸۰ درصد برنج پخته می شود. مصاله پلو را روی برنج می پاشیم و درب قابلمه را با یک پارچه نخی (دم کنی) می پوشانیم و روی قابلمه میگذاریم تا بخار و حرارت خوبی داخل قابلمه بیفتد و برنج دم بکشد. حتما حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا ته برنج نسوزد. بعد از ۳۰ دقیقه برنج دم می کشد. البته می توانید قابلمه را داخل فر هم بگذارید که با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد ۱۵ دقیقه داخل فر بماند. برای این کار فر را از قبل ۱۵ دقیقه روشن کنید تا گرم شود. بعد از دم کشیدن مواد داخل قابلمه را مخلوط و داخل ظرف سرو کنید. نوش جان.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین