شورای شهر برای حل معضل آلودگی هوا ابتکار عمل را به دست گیرد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت(طبنا)، مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورا در جریان دویست و هشتاد و هشتمین جلسه شورا با اشاره به در گذشت مهدی علیرضایی از خبرنگاران حوزه شهری و تسلیت مجدد به خانواده وی پیشنهاد داد یکی از معابر یا بوستانها با عنوان «خبرنگار فقید مهدی علیرضایی» به پاس تلاشها و زحمات وی در حوزه مدیریت شهری، به نام او نامگذاری شود. عنوان خبرنگار، همچون سایر عناوین مانند استاد، پزشک و سایر مشاغل عنوان ارزشمندی است و در واقع این اقدام، ادای احترام به ساحت محترم خبرنگاران است.
اقراریان در ادامه با بیان اینکه علیرغم کارشکنیهایی که شهرداری تهران برای ملاقاتهای مردمی ایجاد کرده و مانع انجام این کار میشود؛ اظهار داشت: خوشبختانه ملاقاتهای مردمی به درخواست شهروندان بدون حضور مجموعه مدیریت شهری، در حال برگزاری است. روز گذشته هم مطابق روال همیشه یکی از این ملاقاتها انجام شد و نکات مهمی در جریان این دیدار ثبت و طی مکاتبهای به شهردار منتقل خواهد شد. اما در اینجا به صراحت میگوییم که کارهای بزرگ نیاز به انسانهای بزرگ دارد و نباید کارهای مسئولیتهای بزرگ را به افراد بیتجربه سپرد.
رئیس کمیته نظارت شورا تصریح کرد: در نگاه شهردار تهران به مسائل، خطری وجود دارد که باید اینجا بازگو شود و آن اینکه عوارضی که از مردم دریافت میشود نه برای اهداف سیاسی نبوده و باید در راستای خدمت به مردم دریافت و هزینه شود؛ شهروندان متوجه ناکارآمدیها هستند. در بازدیدهایی که انجام شد متوجه شدیم که مسائل بسیار کوچکی هستند که حتی شهرداران منطقه نیز توان حل و فصل آن را ندارند. برخی از بوستانها با بحران خشک شدن درختان مواجهند. گرههای ترافیکی محلی و منطقهای تبدیل به یک معضل جدی شده است و سایر مواردی که باید حتماً مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به مسئله آلودگی هوا که این روزها هرچه بیشتر خودنمایی میکند نیز متذکر شد: خیلی ساده انگارانه به نظر میرسد که تصور کنیم تنها از طریق توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی مسئله آلودگی هوای تهران حل میشود. البته یکی از اقدامات مهم، مؤثر و اساسی که باید دنبال شود همین امر است. اما اعضای شورای شهر تهران میتوانند در این زمینه ابتکار عمل را به دست گیرند و به همراه نمایندگان مردم در مجلس، اساتید دانشگاهها و نخبگان یک نهضت مطالبهگری به راه اندازند.
اقراریان ادامه داد: شاید لازم است سفر دیگری به کشور چین داشته و خوب رصد کنند که کشوری به وسعت چین چه اقداماتی در خصوص هوا انجام داده است. در کمتر از ۴ سال معضل آلودگی هوا در برخی از شهرهای خود را که وضعیتی به مراتب بدتر از شهر تهران داشتند؛ حل کرده است. تهران نیاز به یک مداخله جدی و شجاعت در تصمیم گیری دارد. یکی از موارد این است که روند شماره گذاری خودور در تهران باید ساماندهی شود. این تعداد خودرو و موتورسیکلت در تهران تا چه زمان قرار است تداوم داشته باشد. یکی از اقداماتی که برخی از کشورها از جمله چین انجام داده است محدودیت در شماره گذاری خودروها است که میتواند مورد مطالعه بررسی قرار گیرد. اقدام در این زمینه شجاعت میطلبد و دوباره تأکید و تکرار میکنیم اقدامات بزرگ نیاز به انسانهای بزرگ دارد. با افراد بیتجربه نمیتوان اقدامات بزرگ انجام داد.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت