استان ها > گیلان

افزایش ۲۰ درصدی تولید گوشت مرغ در هشت ماه



به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: به نقل از ایسنا، محمد گلشنی در همایش «مدیریت برنامه‌ریزی تولید و انتقال آخرین یافته‌های تحقیقاتی پرورش سویه آرین» در گیلان، توسعه مرغ نژاد آرین را یکی از اهداف کلیدی وزارت جهاد کشاورزی دانست و اظهار کرد: خودکفایی در تولید جوجه و کاهش وابستگی به واردات در شرایط تحریم ضرورت دارد لذا سیاستگذاری‌ها به گونه‌ای است که ۲۰ درصد از سهم بازار مرغ کشور به سویه آرین اختصاص یابد.

وی رقابت سویه آرین با سویه‌های وارداتی را نیازمند اصلاح نژاد، کارهای تحقیقاتی و رعایت دقیق دستورالعمل‌های مدیریتی دانست و افزود: وزن‌گیری بهتر، مقاومت بالاتر به بیماری‌ها و ضریب تبدیل پایین‌تر از مهمترین فاکتورهایی هستند که باید در توسعه این نژاد مورد توجه قرار گیرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: با وجود وسعت کم گیلان، این استان به دلیل شرایط جغرافیایی و آب‌وهوایی، یکی از قطب‌های صنعت طیور کشور است.

وی با بیان اینکه گیلان رتبه نخست در ظرفیت تولید مرغ اجداد و رتبه دوم در واحدهای مرغ مادر را دارد، عنوان کرد: همچنین در تولید گوشت سفید، گیلان با تولید ۲۵۳ هزار تن در سال گذشته، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

گلشنی از افزایش ۲۰ درصدی تولید گوشت مرغ در هشت ماه نخست امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: «واحدهای اجداد گیلان تا پایان آبان ماه حدود ۷.۹ میلیون قطعه جوجه تولید کرده‌اند که بیش از یک میلیون قطعه آن مربوط به سویه آرین بوده است؛ همچنین، واحدهای مادری استان با تولید ۲۲۰ میلیون قطعه جوجه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶.۱ درصد رشد داشته‌اند. از این تعداد، ۴۲ درصد معادل ۹۲ میلیون قطعه، متعلق به سویه آرین بوده که رشد ۲۵ درصدی را نشان می‌دهد.

معاون جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه واحدهای مرغ مادر استان تا پایان آبان ماه ۳۷۸ هزار قطعه جوجه‌ریزی سویه آرین داشته‌اند، گفت: این تعداد جوجه ریزی ۳۰ درصد کل جوجه‌ریزی این بخش را شامل می‌شود. همچنین، واحدهای نیمچه گوشتی استان تاکنون بیش از ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی کرده‌اند که ۲۷ درصد آن معادل ۲۹ میلیون قطعه مربوط به سویه آرین است.

وی با اشاره به شاخص‌های عملکردی مانند کاهش تلفات، افزایش ماندگاری و کاهش ضریب تبدیل، بر گام‌های موثر این استان در تامین امنیت غذایی تاکید کرد و یادآور شد: افزایش مصرف گوشت سفید در جامعه، نتیجه این تلاش‌ها بوده است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا