رمز موفقیت، ایمان و استقامت است
به گزارش طبنا،آیتالله علی معلمی، در جلسه شورای اداری این شهرستان با بیان اینکه ایمان و استقامت رمز موفقیت و پیروزی است، گفت سالروز اقامه نخستین نماز جمعه در سال ۱۳۵۸، یادآور نقش کلیدی این فریضه در تحکیم بنیانهای دینی جامعه است.
وی با اشاره به اینکه نماز جمعه یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقامه شد، افزود: نماز جمعه تکیه بر صلات است، اما وقتی تحت سلطه عنصر فاسد باشد، نباید برگزار شود. به همین علت پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، این نماز برگزار نمیشد.
آیتالله معلمی با تاکید بر نماز جمعه تأکید کرد: چقدر راحت سستی میکنیم. اصل نماز باید جدی گرفته شود و حضور مؤثر در آن اهمیت دارد؛ اینجا محل ذکر خداست. نماز شب شاید خلوتی دلنشین با خدا باشد، اما اگر بخواهیم تقویت دینی در جامعه ایجاد شود، باید نماز در جمع اقامه شود.
وی با اشاره به آیهای از قرآن گفت: خرید و فروش را رها کنید و بهسوی نماز بشتابید؛ اما مقصود تنها بازاریان نیست. بلکه چون خرید و فروش در مدتزمانی کوتاه سود زیادی دارد، برخلاف کشاورزی که ماهها زحمت دارد. گفتهشد، با اینحال اگر اشتغالت سود زیاد هم دارد، باید آن را رها کرده و برای نماز بشتابی.
امام جمعه قائمشهر افزود: در نماز نباید غفلتزده باشیم. اگر توقع داریم مردم حضور فعال داشته باشند، مدیران، مسئولان و کارمندان نیز باید با حضور خود الگوساز باشند.
وی در ادامه با اشاره به حرمت بانوان در اسلام بیان کرد: برخی مشاغل با منزلت زن سازگار نیست. باید جایگاه و حرمت بانوان را مطابق با موازین اسلامی نگاه داریم.
آیتالله معلمی با اشاره به فاصله تاریخی میان رحلت پیامبر اسلام تا واقعه عاشورا گفت: از پیامبر تا روز عاشورا تنها ۵۰ سال فاصله بود. مردمی که ادعای مسلمانی داشتند، امام حسین علیهالسلام را به شهادت رساندند، نه یهودیان یا ملتهای دیگر. بنیامیه که مصائب را بر اهلبیت تحمیل کردند، اندیشه یهودیت داشتند و از سر اجبار مسلمان شده بودند.
وی صبر در راه خدا را عامل کامیابی دانست و افزود: این لذت ماندگار، نتیجه آن صبر است.
آیتالله معلمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تجربه نبردهای اخیر گفت: در جنگ ۱۲روزه، ۲۴ ساعت نخست، دچار غافلگیری دشمن شدیم.
وی گفت: ترور ائمه جمعه و انفجار در محلهای برگزاری نماز جمعه در گذشته، نشاندهنده تلاش دشمنان برای از میان بردن این فریضه و تعطیلی آن بوده است.
نماز جمعه تریبون مردم و نماد وحدت است
فرماندار قائمشهر در شورای اداری: مدیران با حضور فعال در نماز جمعه، به وحدت و همافزایی کمک کنند / هماهنگی کامل بین مدیران شهرستانی و استانی ضروری است
ابوذر قربانی، فرماندار قائمشهر، در جلسه شورای اداری این شهرستان، با اشاره به اهمیت نماز جمعه گفت: رهبر معظم انقلاب نماز جمعه را قرارگاه ایمان معرفی کردهاند. در بعد سیاسی، مطالبی که در نماز جمعه مطرح میشود در چارچوب سیاستهای کلان نظام و ناظر به مشکلات مختلف فرهنگی و اجتماعی است. بهنوعی، تریبون نماز جمعه، تریبون مردم است.
وی حضور فعال مدیران و ادارات در نماز جمعه را بخشی از سیاستگذاری کلان دانست و تأکید کرد: از منظر دینی، دو خطبه نماز جمعه که بین نماز ظهر و عصر اقامه میشود، نشاندهنده اهمیت این آیین عبادی سیاسی و عامل تقویت فضای وحدت میان مسلمانان است؛ فضایی که باید به دور از نگاههای جناحی و سیاسی و بر پایه اتحاد باشد.
فرماندار قائمشهر در ادامه با اشاره به وضعیت سلامت آیتالله معلمی، امام جمعه شهرستان، برای ایشان آرزوی سلامتی و بهبودی کرد.
قربانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در شورای اداری، هماهنگی بین دستگاهها و شیوه عملکرد برای پیشبرد اهداف شهرستان مورد توجه قرار دارد. مدیران باید پیگیر موضوعات مطرحشده در جلسات باشند و بر اساس مصوبات اقدام عملی کنند. ما وظیفه داریم بستر مناسبی برای ارائه خدمات بیمنت به مردم فراهم کنیم.
وی با تأکید بر اخلاق مدیریتی اظهار داشت: با مردم باید صادق باشیم. در بازدید از اداره برق، نحوه پاسخگویی مدیران به مردم بررسی شد. نوع رفتار با اربابرجوع باید همراه با احترام باشد؛ حتی اگر بنا به دلایلی نتوان خدمتی را کامل ارائه داد، مردم باید راضی از اداره خارج شوند. احترام به مردم واجب است و باید از بروکراسی زائد جلوگیری شود.
فرماندار قائمشهر افزود: نباید صرفاً برای رفع مسئولیت، پاسخهایی کلی به مردم داد. مطالبات مردم باید دقیق شنیده و بهدرستی پاسخ داده شود. در ارائه خدمات، سلیقههای سیاسی و اجتماعی نباید دخالت داشته باشد. هدف نهایی رضایتمندی مردم است.
وی همچنین به حوزههای روستایی و مناطق کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این مناطق آب و برق وجود دارد، اما باید از نزدیک مشکلات مردم را دید، برنامهریزی کرد و حضوری در میدان بود تا مشکلات حل شود. حضور میدانی یکی از اولویتهای اصلی مدیریت شهرستان است.
فرماندار قائمشهر با اشاره به ابلاغیههای استانداری خطاب به مدیران شهرستانها و استان، تأکید کرد: در عزل و نصب مدیران شهرستان، هماهنگی کامل با فرمانداری باید صورت گیرد. متأسفانه در برخی موارد، مدیران استانی بدون هماهنگی با فرمانداری اقدام کردهاند که از این پس باید هماهنگی لازم رعایت شود.
بهزیستی، سازمانی عدالتمحور با رویکرد پیشگیرانه و مردمی است
رئیس بهزیستی قائمشهر در شورای اداری از فعالیتهای گسترده، کاهش آسیبهای اجتماعی، توسعه خدمات مشارکتی و توانمندسازی مددجویان خبر داد
هدایتی، رئیس اداره بهزیستی قائمشهر، در جلسه شورای اداری این شهرستان، به تشریح عملکرد این سازمان پرداخت و گفت: بهزیستی یک مرجع تخصصی امدادی، مشورتی و اورژانسی است که خدمات آن از پیش از تولد آغاز میشود و حتی در محیط زندان نیز نقش حمایتی دارد.
وی افزود: جامعه ما دوستدار کتاب و زیستپذیر است و در چنین جامعهای باید خدمات جامع و هدفمند ارائه شود. بهزیستی در مسیر عدالتمحور خود تلاش کرده تا خدمات را بهصورت مشارکتی و با استفاده از ظرفیتهای مردمی ارائه دهد. در چند سال اخیر شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی در شهرستان بودهایم.
هدایتی با اشاره به سه چالش عمده در گذشته گفت: نخست، ماهیت خدماتی بودن ساختار بهزیستی بود که اکنون بهصورت مشارکتی اداره میشود. دوم، ضعف در پیوند میان بدنه مدیریت و اقشار آسیبدیده بود که با برگزاری ۱۲۱ اردوی جهادی در روستاها، این شکاف کاهش یافته است. سومین مورد، محدودیتهای زیرساختی بود که با احداث ۴ مرکز در قالب طرح بهزیستی محله، بخشی از آن جبران شد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر، ۱۲ هزار خانوار و بیش از ۳۲ هزار نفر در قائمشهر تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند. همچنین ۶ مرکز روزانه در حال فعالیت است و در مجموع ۶هزارو۸۴۲ نفر از خدمات مستمر بهرهمند هستند.
رئیس بهزیستی قائمشهر بیان کرد: افرادی که در سال گذشته از تسهیلات ودیعه مسکن استفاده کردهاند، امسال نیز میتوانند برای خدمات جدید اقدام کنند. همچنین دفاتر تخصصی برای رسیدگی به آسیبهای اجتماعی و حمایت از زنان در شرایط بحران در شهرستان فعال است.
هدایتی از اقدامات بهزیستی در زمینه توانمندسازی مددجویان سخن گفت و افزود: در حوزه مسکن، اشتغال و سلامت روان گامهای مؤثری برداشتهایم. تاکنون ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده و ۵۲ نفر از وام ودیعه مسکن بهرهمند شدهاند. همچنین ۴۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان وام اشتغال پرداخت شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در هفته بهزیستی امسال، ۵ واحد مسکن افتتاح و ۳ طرح اشتغالزایی نیز اجرایی شده است. معاونت پیشگیری بهزیستی نیز خدمات گستردهای را در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و روانی ارائه میدهد.
این مسوول گفت: قایمشهر تنها شهری در مازندران است که اتوبوس مناسب سازی دارد که با همت شهردار و فرماندار محقق شده است.
قائمشهر در شاخصهای بیمهای جزو مناطق ممتاز کشور است
رئیس تأمین اجتماعی قائمشهر با اشاره به پوشش بالای بیمهای، تنوع خدمات و گردش مالی چشمگیر، از نقش حمایتی این نهاد در بحرانها سخن گفت
ختوان، رئیس اداره تأمین اجتماعی قائمشهر، در نشست شورای اداری این شهرستان اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی نهادی عمومی غیردولتی است که با پوشش بیش از ۴ و نیم میلیون نفر در کشور، معادل حدود ۵۰ درصد جمعیت را تحت حمایت قرار داده است.
وی افزود: در شهرستان قائمشهر حدود ۷۰ درصد جمعیت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند و از نظر بهرهمندی از خدمات در وضعیت نسبتاً مطلوبی قرار داریم.
ختوان با اشاره به تنوع مدلهای بیمهای گفت: خدمات این سازمان در قالب ۱۸ نوع بیمه مختلف به مردم ارائه میشود. همه افراد بین ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند با ارائه سند شغلی از پوشش بیمهای بهرهمند شوند. همچنین دانشجویان نیز امکان بیمه شدن را دارند.
وی درمان رایگان را یکی از مهمترین خدمات تأمین اجتماعی دانست و گفت: بیمارستان ولیعصر قائمشهر، بهویژه در بخش قلب، در سطح کشور از جایگاه برجستهای برخوردار است.
رئیس تأمین اجتماعی قائمشهر تأکید کرد: چنانچه کارگری بهدلیل صدمه کاری بیکار شود، این سازمان نقش حمایتی خود را ایفا میکند. تاکنون ۵۰ هزار میلیارد ریال تعهد مالی انجام دادهایم و تلاش شده حقوقها پیش از موعد پرداخت شود. با این حال، ناترازی منابع یکی از چالشهای مهم ماست.
ختوان با اشاره به جایگاه قائمشهر در سطح کشور تصریح کرد: این شهرستان با ۵۰ هزار بیمهشده و مستمریبگیر، یکی از نقاط ممتاز کشور در حوزه تأمین اجتماعی است. تنها در سال گذشته، بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مستمری در قائمشهر هزینه شده است، در حالی که مبلغ دریافتی از شهرستان کمتر بوده و این موضوع باعث ایجاد گردش مالی بالا شده است.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت