یک یافته جدید درباره ناشتاییهای قبل از جراحی
به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران آمریکایی که یافتههایشان را در در ژورنال «جراحی» (Surgery) منتشر کردهاند، میگویند هیچ شاهد پزشکی وجود ندارد که نشان دهد ناشتایی درازمدت پیش از جراحی خطر استنشاق محتویات استفراغی در حین القای بیهوشی را کاهش میدهد.
دکتر ادوارد لیوینگستون، پژوهشگر ارشد در این بررسی و استاد جراحی در دانشکده پزشکی دیوید گفن در دانشگاه کالیفرنیا در لوسآنجلس (یوسیالای) گفت: «در برههای از زمان، تقریباً هر کسی ممکن است تحت عمل جراحی قرار گیرد و خط مشی عمومی در همه مراکز درمانی این بوده است که درجاتی از ناشتایی پیش از جراحی ضروری است.»
لیوینگستون افزود: «ناشتایی درازمدت بسیار ناراحتکننده است و بیماران واقعاً آن را دوست ندارند. تحقیقات ما نشان میدهد که دورههای طولانی ناشتا بودن پیش از جراحی ممکن است ضروری نباشد.»
پژوهشگران در این بررسی دادههای ۱۷ تحقیق انجام شده بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ را که شامل تقریباً ۱۸۰۰ بیمار بود، جمعآوری کردند.
نتایج نشان داد که خطر استنشاق مواد استفراغی در طول عمل جراحی بوسیله بیماران بسیار نادر است و فقط در چهار نفر از ۸۰۱ بیماری که اصلا ناشتایی نداشتند یا برای مدت کمتری نسبت به دستورالعملها ناشتا بودند، رخ داده بود، در حالیکه در ۹۹۰ بیماری که طبق دستورالعملها ناشتا مانده بودند، هفت نفر دچار استنشاق مواد استفراغی شده بودند.
این پژوهشگران در مقاله خود خاطرنشان کردند: «ناشتا بودن قبل از عمل جراحی یک روش استاندارد است که برای دههها وجود داشته و بوسیله دستورالعملهای بالینی توصیه میشود. با این حال، تعداد بسیار نوشتهها به مقالههای اصلی توضیحدهنده علت شروع این اقدام و شواهد پشتیبان آن ارجاع میدهند.»
این پژوهشگران بر اساس تجزیه و تحلیل بیش از ۸۰ مقاله منتشر شده به این نتیجه رسیدند که افراد ساعات بسیار بیشتری از حد لازم پیش از عمل جراحی ناشتا میماند.
آنها توصیه میکنند که کارآزماییهای بالینی انجام شود که در آنها مدت زمان ناشتا بودن قبل از عمل جراحی کاهش یابد و از روشهای مدرنی مانند سونوگرافی معده برای ارزیابی خطر استفراغ افراد استفاده شود. از یافتههای سونوگرافی میتوان برای قضاوت در مورد اینکه آیا میتوان فرد را با بدون خطر بیهوش کرد یا نه، استفاده کرد.
منبع: هلثدی
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:همشهری آنلاین