سلامت > بهداشت

طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد



تهران پزشکی: سید جلیل میرمحمدی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در مخالفت با اجرای چندباره پزشک خانواده در کشور اظهار داشت: به نظر من هر ۴ باری که پزشک خانواده در کشور کلید خورده با شکست روبرو شده است.

وی که در این برنامه در مناظره با دکتر محمدجواد کبیر عضو فرهنگستان علوم پزشکی سخن می‌گفت، یادآور شد: طرح پزشک خانواده از اواخر سال ۱۳۸۳ آغاز شد و امروز هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند این طرح که از روستاها آغاز شد طرح موفقی بوده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با طرح این پرسش که اکنون چند پزشک خانواده استخدام شده در کشور داریم، گفت: این درصد بسیار ناچیز است و پزشکانی که اکنون در روستاها حضور دارند اکثراً پزشکان طرحی هستند و مجبور هستند که در آنجا حضور یابند.

میرمحمدی ادامه داد: طرح پزشکی خانواده در سه استان کشور اجرا شده و حتی مردم آن استان هم اطلاع ندارند که این طرح در استان محل زندگی آنها اجرا شده است! الان اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده در دو استان فارس و مازندران به یک چالش برای وزارت بهداشت بدل شده است.

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با بیان این که در حال حاضر شهر تفت جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر دارد، گفت: من نماینده باید با چه کسی تماس بگیریم و بپرسم که آیا طرح پزشک خانواده در شهر تفت اجرا می‌شود یا خیر؟ اکنون اسم این را عوض کردند و سلامت خانواده گذاشته‌اند که همین هم اجرا نمی‌شود.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی معتقد است که پزشکی خانواده و نظام ارجاع نیازمند زیرساخت‌هایی در کشور است که اکنون هیچ یک از این زیر ساخت‌ها در دسترس نیست.

میرمحمدی در پاسخ به اینکه مجلس مطالبه جدی در بحث پزشکی خانواده ندارد و نمایندگان به جای این مباحث بحث‌های دیگر را مطالبه می‌کنند، گفت: با فرض صحت صحبت شما آیا شرایط تغییر کرده است که باز به دنبال اجرای این طرح هستید؟ خیر شرایط تغییری نداشته است.

وی افزود: ما هم با شما موافق هستیم که در اجرای پزشکی خانواده دچار محدودیت منابع هستید و دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر وقت وزارت بهداشت که با آقای دکتر نوبخت رفاقت داشتند به دلیل تأمین نشدن همین منابع استعفا کردند و کنار رفتند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: لطفاً به ما بگویید که در طول ۲۰ سال گذشته کدام مرکز جامع سلامت از نظر نیروی انسانی، تجهیزات، اعتبار و ساختمان ارتقا یافته است؟

وی با تاکید بر اینکه بنده با طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع مخالف نیستم، گفت: حرف بنده این است که در طول ۲۰ سال گذشته هیچ تغییری ایجاد نشده که بخواهد این طرح را با موفقیت روبرو سازد و تا زمانی که زیر ساخت‌ها فراهم نشود، هرگونه آغازی مختوم به شکست خواهد بود.

میرمحمدی خاطرنشان کرد: کبیر می‌گوید که طرح تحول سلامت باید جز تعهد سیاسی دولت باشد. مگر در دولت یازدهم رئیس دولت وقت روحانی نگفت که من دو کار در این دولت بیشتر ندارم نخست برجام و دوم طرح تحول سلامت است پس چرا طرح تحول سلامت به دلیل تأمین نشدن بودجه زمین خورد؟

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس گفت: قرار بود طبق مصوبه مجلس ۷۳ هزار میلیارد تومان به طرح دارویار اختصاص یابد اما فقط ۲۳ هزار میلیارد تومان اختصاص داده شد!

وی تاکید کرد: طرح پزشک خانواده مانند پوست موز انداختن زیر پای ظفرقندی است. این آبروی نظام است و نباید اجازه دهیم کاری را آغاز کنیم که سرانجام آن شکست است.

میر محمدی خاطرنشان کرد: لطفاً مشخصاً بگویید که از بین پزشکان تربیت شده کدام پزشک ما نظام ارجاع و پزشکی خانواده را فرا آموخته است؟ من معتقدم پزشکی خانواده تأثیری در هزینه‌ها نخواهد داشت.

وی گفت: یک درصد مالیات بر ارزش افزوده متعلق به خانه‌های بهداشت، روستایان و عشایر است اما به راحتی ۷ هزار میلیارد تومان را صرف مطالبات کردند. من مخالف اجرای طرح پزشک خانواده هستم و معتقدم نمی‌توانند اجرا کنند چون هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: اکنون اگر بخواهیم سیستم شبکه اصلاح شود به ۲۰ هزار مجوز استخدام نیروی انسانی نیاز است و نزدیک به ۳۰ الی ۴۰ همت نیاز است تا لجستیک در مراکز سیستم بهداشت درمانی را بروز کرد و بنده با قاطعیت می‌گویم که پزشک خانواده را نمی‌توان اجرا کرد.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا