زندگی > تغذیه و آشپزی

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام


به گزارش همشهری آنلاین، آیا نگران این هستند که آیا از پس پخت غذا و آماده‌سازی پیش‌غذاها به خوبی بر می‌آیند؟ در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا ضمن دریافت ایده‌های جدید برای برنامه شام با طرز تهیه بسیاری از آن‌ها آشنا شوید.

اهمیت انتخاب غذا برای مهمانی شام

وعده شام معمولا نسبت به وعده ناهار حساسیت بیش‌تری دارد. زیرا فاصله صرف آن با ناهار کم است و باید اشتهای مهمان را تحریک کند. از طرفی، باید به گونه‌ای طبخ و آماده شود که موجب سنگینی شدید افراد قبل از خواب نشود. در صورتی که این غذا با دسری خوش‌طعم به پایان برسد، سفره‌ای رنگین و زیبا دارید که به مذاق مهمانان خوش می‌آید.

لیست پیش غذاهای خوشمزه و اشتها آور

پیش‌غذا که معمولا شام انواع مختلفی از سالاد می‌شود، معمولا پیش از آوردن غذاهای اصلی صرف می‌شود. هدف از سرو پیش غذا، تحریک اشتهای مهمانان است. البته، انتخاب پیش غذا باید به گونه‌ای باشد که افراد سیر نشوند و نسبت به خوردن غذاهای اصلی بیش‌تر علاقه نشان دهند.

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام

سالاد سزار

سالاد سزار به عنوان ترکیبی شامل کاهو، سینه مرغ، نان تست، گوجه گیلاسی و ادویه‌های لازم می‌تواند انتخابی مناسب برای پیش غذا باشد. ضمنا برای سبک بودن این میان وعده از روغن زیتون جهت گریل مرغ استفاده کنید. ضمنا جهت خوش‌طعم شدن این سالاد، از ترکیب سس مایونز و خردل همراه با پنیر پارمزان، سیر، لیمو ترش تازه و ادویه کافی بهره ببرید.

فراموش نکنید که هیچ چیز به اندازه ظرافت در پخت و پز اهمیت ندارد؛ بنابراین هنگام آماده سازی سالاد، نهایت دقت را به خرج دهید و قطعات کوچک و مناسبی برای کاهو، نان تست و قطعات مرغ انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: روش تهیه سالاد سزار به همراه سس مخصوص + فوت و فن

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام

سالاد فصل

سالاد فصل انتخابی قدیمی و در عین حال همیشه به‌روز است که می‌تواند در کنار طیف وسیعی از غذاها سرو شود. خوبی این سالاد، آماده‌سازی راحت آن است. برای این کار کاهو، کلم بنفش، کلم سفید، گوجه، خیار و هویج را تهیه کنید. سپس، با کمک چاقویی تیز کاهو را به قطعات مناسب تقسیم کنید. در ادامه می‌توانید برای خرد کردن کلم‌ها از پوست کن استفاده کنید؛ این کار به شما کلم‌هایی هم‌اندازه می‌دهد. در نهایت هویج را با دانه‌های درشت رنده ریز کنید و از گوجه و خیار در تزیین سالاد استفاده کنید.

فراموش نکنید که طعم سالاد فصل تا حد زیادی به تازگی و کیفیت مواد اولیه بستگی دارد. از طرفی، تزیین مطلوب سالاد موجب جلب توجه و تحریک اشتهای دیگران می‌شود. ترکیب کلم‌های رنگی، گوجه و خیار، این ظاهر را ایده‌آل‌تر می‌کند.

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام

سوپ شیر با قارچ و خام

انتخاب سوپ به عنوان پیش‌غذایی گرم همیشه یکی از بهترین گزینه‌هایی است که مهمانان از آن استقبال می‌کنند. در این میان، سوپ شیر و قارچ در لیست غذا برای مهمانی شام ضمن ساده بودن، طعم بسیار دل‌نشینی دارد. این سوپ به مواد اولیه‌ای شامل شیر، قارچ، هویج، جعفری تازه، سینه مرغ، جو پرک و طعم‌دهنده‌هایی شامل ادویه‌جات و سیر و پیاز نیاز دارد.

توجه داشته باشید که شیر با آب‌لیمو مطابقت ندارد. بنابراین اگر می‌خواهید به سوپ شیر، آب‌لیمو اضافه کنید آن را در مرحله سرو انجام دهید. ضمنا برای تزئین این سوپ می‌توانید از جعفری تازه و هویج استفاده کنید که ضمن طعم‌ بهتر، ظاهری با رنگ‌بندی متضاد به ارمغان می‌آورد. ضمنا انتخاب قارچ تازه با قطعات کوچک و باریک، مرغ‌های ریش شده و آردی که به خوبی با ادویه طعم‌دار شده‌اند، طعم خوش غذایتان را چند برابر می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ قارچ به روش رستورانی

کاناپ‌های متنوع

کاناپ همان چیزی است که سفره شما را رنگین‌تر می‌کند و سلیقه‌تان را به رخ مهمانان می‌کشد. این پیش غذا که نوعی فینگرفود است از ترکیب نان تست یا کراکر با مواد اولیه دیگر ایجاد می‌شود. محبوب‌ترین کاناپ‌ها میان ایرانیان شامل کاناپ مرغ، کاناپ خیار و ریحان و پنیر، کاناپ میگو کاناپ گوشت می‌شود که انتخاب آن به نوع غذای اصلی، مواد اولیه موجود و زمان در دسترس‌تان بستگی دارد.

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام

لیست غذا اصلی برای مهمانی شام

غذای اصلی برای وعده شام در مهمانی‌های مختلف می‌تواند شامل خورش، غذای نونی یا همراه برنج باشد. در ادامه برخی از بهترین لیست غذا برای مهمانی شام را ارائه می‌دهیم:

زرشک پلو با مرغ زعفرانی

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که کم‌تر کسی بر آن دست رد می‌زند. برای پخت این غذا، کف ماهیتابه را از حلقه‌های پیاز نسبتا درشت پر کنید و تفت دهید. سپس، قطعات مرغ را روی پیازها بچینید و ادویه‌های شامل نمک، فلفل، ادویه کاری و اندکی دارچین به آن بیفزایید. در ادامه به ماهیتابه آن اضافه کنید تا مرغ روی حرارت ملایم پخته شود.

سپس، سسی که از قبل روی حرارت تفت داده‌اید و شامل رب، فلفل، نمک، زرشک و سیر رنده شده می‌شود را روی مرغ‌ها بریزید تا کامل مغز پخت شوند و طعم سس داخل مرغ نفوذ کند. در ادامه بهتر است برنج را به شکل ته‌چین درست کنید تا حالت مجلسی خود را حفظ کند. در انتها از برنج زعفرانی و زرشک برای تزیین غذای خود استفاده کنید و آب مرغ غلیظ‌شده با قطعات سیر و پیاز را در کنار شام سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با روشی خاص | چه کار کنیم زرشک خوشرنگ شود؟ + نکات کاربردی

رولت گوشت چرخ‌کرده با سبزیجات

رولت گوشت یکی دیگر از غذاهایی است که اگر به خوبی طبخ شود می‌تواند نظر مهمانان را جلب کند. برای پخت این غذا ابتدا پیازی رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آن را با گوشت چرخ کرده و ادویه‌جانی شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و اجازه دهید تا گوشت عطر ذخم‌ خود را از دست بدهد.

سپس در ظرفی جدا سیب‌زمینی آب‌پز، هویج، فلفل دلمه، قارچ و ادویه‌ها را در خرد کن بریزید و سپس آن را در ماهیتابه تفت دهید تا طعم خامی خود را از دست بدهد. حالا می‌توانید یک لایه از گوشت چرخ کرده را روی سینی پخش کنید و سپس یک لایه از سبزیجات خرد شده را روی آن بریزید. در انتها این ترکیب را درون فر بگذارید تا مغز پخت شود. البته بهتر است در انتهای کار، ترکیبی شامل رب، زعفران، زرشک و فلفل قرمز را روی رولت ذکر شده بریزید.

کباب لقمه‌ای با نان تازه

کباب لقمه‌ای را می‌توانید از ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز و سیر رنده شده و چاشنی‌هایی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری درست کنید. این ترکیب را داخل یخچال بگذارید تا سرد شود و سپس آن را به سیخ بکشید و در ماهیتابه‌ای متوسط گریل کنید. در ادامه می‌توانید زعفران دم شده را روی کباب لقمه‌ای‌ بریزید و سپس با ریختن سماق، کباب رستورانی آماده کنید. ضمنا گوجه، قارچ و فلفل سیخ کشیده به همراه ریحان و نان تازه که در کنار دوغ نعنایی سرو می‌شود، ترکیبی نوستالژیک و منحصر به فرد را به ارمغان می‌آورد.

خورشت فسنجان با گردو و رب انار

فسنجان خورشتی خوشمزه است که می‌توانید با آن از مهمانان خود به بهترین شکل پذیرایی کنید. برای پخت این غذا ابتدا مرغ را در ماهیتابه‌ای تفت دهید تا بوی خامی خود را از دست بدهند. سپس در ظرفی جدا، پیاز سرخ شده را با گردد تفت دهید و ادویه‌های لازم را به آن بیفزایید.

حالا می‌توانید رب انار و آب جوش را به خورشت خود اضافه کنید تا خوب جا بیفتد. در ادامه مرغ‌ها را به خورش اضافه کنید تا روی حرارت ملایم به طعم ایده‌آل خود برسند. فسنجان را در کنار برنج زعفرانی سرو کنید.

دسرهای خوشمزه برای پایان مهمانی

دسرهای مختلف نه تنها سفره شما را زیباتر می‌کنند. بلکه شما را در هضم بهتر غذا همراهی می‌کنند. البته فراموش نکنید که حتما لازم نیست دسر را سر سفره سرو کرد. بلکه می‌توانید پس از صرف شام و گذشت زمان، به سراغ دسرها بروید. برخی از دسرهای محبوب در لیست غذا برای مهمانی شام عبارتند از:

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام

کیک شکلاتی با روکش گاناش

کیک شکلاتی از جمله دسرهایی است که بیش‌تر افراد آن را دوست دارند. برای پخت این کیک شکلاتی را آماده کنید. سپس در بخش میانی آن به مقدار کافی شکلات تخته‌ای ذوب شده، موز و گردو بریزید. سپس روی سطح بالایی کیک، شکلات بریزید و به شکلی دلخواه، آن را تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شکلاتی خیس در خانه + ترفندها

بستنی وانیلی با سس توت فرنگی

بستنی وانیلی آن هم در روزهای گرم می‌تواند ذائقه افراد را بهبود دهد. برای این کار، کافی است که از قبل بستنی وانیلی تهیه کنید و آن را در ظرف‌های مجزا به شکل اسکوپی قرار دهید. در ادامه روی آن را با سس یا سیروپ توت فرنگی تزیین کنید تا علاوه بر زیبایی، طعم بهتری داشته باشد. ضمنا می‌توانید در کنار بستنی، قطعات میوه، شکلات و کیک را قرار دهید تا ترکیب دوست‌ داشتنی‌تری ایجاد کنید.

ژله میوه‌ای چند لایه

ژله همیشه یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دسرهای بعد از شام محسوب می‌شود. اگر به دنبال این هستند تا در تهیه ژله سلیقه بیشتری به خرج دهید، از ژله میوه‌ای چند لایه غافل نشوید.

برای آماده‌سازی این ژله باید پس از ترکیب ژله با مایع آب و ریختن قطعات میوه، آن را داخل یخچال قرار دهید تا ژله ببندد. سپس همین کار را مجدد و با ژله و میوه‌های دیگر امتحان کنید. این کار را می‌توانید تا جای دلخواه‌تان ادامه دهید. البته به تطابق رنگ و طعم ژله‌ها توجه کنید تا ترکیبی بهتری ایجاد کنید.

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام

نکات مهم در تهیه و سرو غذای شام

برای اینکه از لیست غذا برای مهمانی شام بیش‌ترین بهره را ببرید، به نکات زیر توجه کنید:

  • از مواد اولیه تازه در تهیه غذا استفاده کنید تا ضمن طعم‌ بهتر، رنگ و عطر بیش‌تری به غذاهایتان ببخشید.
  • چاشنی‌ها می‌توانند طعم غذا را زیر و رو کنند. به همین منظور در استفاده از آن‌ها مانند زعفران دست و دل‌باز باشید.
  • سعی کنید علاوه بر حفظ طعم غذا، به ظاهر آن‌ها اهمیت دهید تا محبوبیت غذا را میان مهمانان افزایش دهید.
  • برای گرم ماندن غذا از ظروف سیلور کمک بگیرید. ضمنا نگذارید تا غذای سرد شده، مهمانان را از اشتها بیندازد.

جمع بندی

مهمانی در وعده شام نیازمند غذاهای اصیل و خوشمزه است که اشتهای مخاطب را برانگیزد. ما در این مطلب، لیست کاملی از پیش غذا، غذا و دسرهای مختلف ارائه دادیم. با استفاده از این لیست می‌توانید سفره‌ای رنگین و خوش‌طعمی را به ارمغان آورید.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا