زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)محققان گزارش دادند که به میزان قابل توجهی سطوح بالاتری از این مواد شیمیایی مصنوعی PFAS در خون و شیر مادر زنانی که از این محصولات در دوران بارداری استفاده میکردند، پیدا کردند.
محققان در یادداشتهای پسزمینه گفتند، از آنجایی که این مواد شیمیایی در برابر آب، روغن و گرما مقاومت میکنند، PFAS از اواسط قرن بیستم در محصولات مصرفی و صنعت استفاده شده است. در طول سالها، آنها با بسیاری از مسائل بهداشتی، از جمله مشکلات قلبی، بیماری کبد و سرطان مرتبط بودهاند.
مطالعه جدید نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض PFAS در دوران بارداری میتواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف برای نوزادان شود.
«آمبر هال»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه براون در رود آیلند، گفت: «این مشکلات شامل تولد زودرس و وزن کمتر هنگام تولد، و همچنین اختلالات رشد عصبی، حتی پاسخ ضعیفتر به واکسنها هستند.»
هال در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «افرادی که نگران قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی در دوران بارداری یا در دوران شیردهی هستند، ممکن است از کاهش مصرف محصولات مراقبت شخصی در این دوران سود ببرند.»
تیم تحقیق، دادههای مطالعهای را که بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ روی ۲۰۰۰ زن باردار در ۱۰ شهر کانادا انجام شده بود، تجزیه و تحلیل کرد. دادهها شامل اندازه گیری سطح PFAS در خون در هفته ششم تا سیزدهم بارداری و در شیر مادر پس از تولد بود.
شرکت کنندگان تعداد دفعات استفاده از هشت نوع محصول در سه ماهه اول و سوم و همچنین یک تا دو روز پس از زایمان و سپس مجدداً در دو تا ۱۰ هفته پس از زایمان را خودشان گزارش داده بودند.
در تمام نقاط، استفاده بیشتر از محصولات مراقبت از ناخن، عطرها، آرایش، اسپریهای مو، ژل ها یا رنگها با سطوح بالاتر PFAS در خون همراه بود. نتایج برای استفاده در سه ماهه سوم و غلظت شیر مادر مشابه بود.
به عنوان مثال، محققان خاطرنشان کردند که زنان بارداری که در سه ماهه اول و سوم خود هر روز آرایش میکردند نسبت به زنانی که آرایش نمیکردند، سطوح بالاتری از PFAS داشتند. کسانی که یک یا دو روز پس از زایمان از رنگ موی دائمی استفاده کردند، ۱۶ تا ۱۸ درصد سطوح PFAS بیشتری در شیرشان داشتند.
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:خبرگزاری سلامت