سلامت > درمان

برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند



به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، دو دارو متفورمین و GLP-۱ از پرمصرف‌ترین داروهای دیابت هستند.

مطالعه بر روی ۱۳۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت و آسم نشان داد که متفورمین احتمال بیماران را برای حملات آسم تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد در حالی که افزودن یک داروی GLP-۱ آن را تا ۴۰ درصد دیگر کاهش می‌دهد.

به گفته نویسندگان، به نظر می‌رسد این اثرات به چیزی بیش از بهبود در کنترل قند خون یا کاهش وزن وابسته است و نشان می‌دهد که متفورمین و GLP-۱ ممکن است مستقیماً بر عملکرد راه‌های هوایی برای کاهش آسم تأثیر بگذارند.

تیمی به سرپرستی «کلوئی بلوم» از کالج امپریال لندن، می‌گویند: «یافته‌ها پتانسیل استفاده مجدد از داروهای ضد دیابت را به درمان‌های جایگزین بسیار مورد نیاز برای آسم نشان می‌دهد».

محققان توضیح دادند، مدت هاست که دلایل خوبی وجود دارد که متفورمین ممکن است سلامت تنفسی بیماران آسمی را بهبود بخشد. آنها گفتند که این دارو اثرات ضد التهابی دارد و همچنین به نظر می‌رسد که برخی از تغییرات در مجاری هوایی را که آسم ایجاد می‌کند، معکوس می‌کند.

داده‌های مربوط به GLP-۱ اثرات مشابهی را نشان می‌دهد: همان گیرنده‌های سلولی که داروها روی مغز کار می‌کنند، در ریه‌ها یافت می‌شوند، و همچنین تصور می‌شود که GLP-۱ پاسخ‌دهی بیش از حد مجرای هوایی را کاهش می‌دهد.

برای یافتن این موضوع، تیم بلوم سوابق بیمارستانی حدود ۱۲۷۰۰ بیمار دیابت نوع ۲ را که به آسم نیز مبتلا بودند، پیگیری کردند. آنها همچنین استفاده هر بیمار از داروهای مختلف دیابت را ردیابی کردند. داده‌ها از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شده است.

نتایج چشمگیر بود.

محققان دریافتند: «متفورمین با کاهش خطر حملات آسم تا حدود ۳۰٪ مرتبط است. هنگامی که بیماران به عنوان یک درمان اضافی GLP-۱ نیز دریافت کردند، با کاهش خطر اضافی تقریباً ۴۰٪ همراه بود.»

با نگاهی دقیق‌تر به داده‌ها، تیم بلوم دریافت که تغییرات در کنترل قند خون یا وزن در حین مصرف داروها ارتباط چندانی با ارتباط متفورمین و استفاده از GLP-۱ با بهبود آسم ندارد.

بنابراین، یافته‌ها یک امکان جدید بالقوه هیجان‌انگیز را نشان می‌دهد: دادن متفورمین یا GLP-۱ به افراد مبتلا به آسم برای کمک به درمان اختلال تنفسی و هر نوع دیابت زمینه‌ای.

گروه بلوم به این نتیجه رسیدند که این نوع مداخلات دارویی اولیه برای بزرگسالان مبتلا به آسم و اختلال متابولیک ممکن است فوایدی داشته باشد.

آنها می‌گویند تحقیقات بیشتر، از جمله کارآزمایی های بالینی، برای تأیید مزایای مشاهده شده در این مطالعه و درک بهتر اینکه چگونه داروهای دیابت ممکن است مراقبت از آسم را بهبود بخشند، ضروری است.

این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا