مهمترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفتهای که گذشت
تهران پزشکی: حوادث مختلف، یافتهها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبتهای محیط زیستی در سراسر دنیا هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.
رخدادهای دیگری چون آلودگی شدید هوا در هند و پاکستان و ثبت اولین مورد ابتلا به سویه مُسری آبله میمونی در آمریکا، بخش دیگری از اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی روزهای اخیر هستند که در ادامه مهمترین این رویدادها را به اختصار مرور میکنیم:
آلودگی هوا در هند و پاکستان؛ در «پنجاب»، بحران بهداشتی اعلام شد
شهرهای سراسر هند و پاکستان این روزها با «مه دود» متراکم دست و پنجه نرم میکنند که کیفیت هوا را به شدت کاهش داده و مقامات در ایالت «پنجاب» پاکستان این وضعیت را یک «بحران بهداشتی» اعلام کردهاند.
در هند چندین شهر شمالی از جمله «دهلی نو»، سطوح خطرناکی از آلودگی هوا را تجربه میکنند به طوری که شاخص کیفیت هوا (AQI) در دهلی در روز پنجشنبه گذشته به ۴۲۵ رسید.
همچنین مقامات با اعمال محدودیتهای جدید از روز جمعه از جمله برگزاری آنلاین کلاسهای مدارس ابتدایی به این وضعیت واکنش نشان دادهاند.
«تاج محل» نمادین قرن هفدهمی و سایر بناهای تاریخی در مه پوشیده شدهاند، در حالی که پروازها و خدمات قطار در چندین شهر به دلیل کاهش دید مختل شده است.
طوفان در فیلیپین؛ دهها هزار نفر آواره شدند
در پی نزدیک شدن طوفانی قدرتمند به فیلیپین، مقامات این کشور دهها هزار نفر را از منازلشان تخلیه کردند و روز شنبه دهها پرواز نیز لغو شد.
رسانههای داخلی فیلیپین گفتند این طوفان میتواند منجر به بارندگی شدید و وزش بادهای سهمگین شود.
در پی نزدیک شدن طوفان Man-Yi، سازمان هواشناسی این کشور هشدار صادر کرد.
دادههای رسمی نشان میدهند نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر در منطقه «بیکول» تخلیه شدهاند.
ثبت اولین مورد ابتلا به سویه مُسری آبله میمونی در آمریکا
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا روز شنبه اعلام کرد یک مورد ابتلا به سویه مسریترِ ویروس «ام پاکس» (آبله میمونی) موسوم به «کلاد I» در کالیفرنیا تایید شده است و اولین نمونهی ابتلا به این سویه در ایالات متحده محسوب میشود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا گفت این مورد در فردی که اخیراً از شرق آفریقا به آمریکا سفر کرده، تشخیص داده شده است.
این فرد در مدت کوتاهی پس از بازگشت به ایالات متحده در یک مرکز پزشکی محلی تحت درمان قرار گرفت و مرخص شد.
رهبران جهان برای مبارزه با مقاومت ضد میکروبی متحد میشوند
چهارمین کنفرانس جهانی وزیران عالی رتبه روز شنبه با تصویب بیانیه «جده» به پایان رسید که در آن تعهدات مهمی مانند ایجاد یک پانل علمی جهانی برای رسیدگی به معضلِ بهداشتی «مقاومت ضد میکروبی» یا AMR بررسی شد.
در این کنفرانس همچنین موضوعات دیگری از جمله راهاندازی یک پل بیوتکنولوژی برای ترویج تحقیق و نوآوری و ایجاد یک مرکز آموزشی برای افزایش آگاهی عمومی در مورد این موضوع، بررسی شد.
مقاومت ضد میکروبی یا AMR که کارشناسان بهداشتی از آن به عنوان «قاتل خاموش» یاد میکنند در حال حاضر سالانه جان ۱.۱۴ میلیون نفر را میگیرد و اگر اقدام فوری انجام نشود، این رقم تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۳۹ میلیون نفر خواهد رسید.
ریزش ساختمان در بازاری در تانزانیا؛ تایید ۱۳ فوتی تاکنون
رئیس جمهور تانزانیا روز یکشنبه گفت بر اثر ریزش ساختمانی در «دارالسلام»، پایتخت تجاری این کشور، دستکم ۱۳ نفر جان خود را از دست دادند.
مقامات آتشنشانی همچنین میگویند بیش از ۸۰ نفر نیز نجات یافتهاند.
این ساختمان چهار طبقه در بازار «کریاکو» در شرق دارالسلام روز شنبه حدود ساعت ۹ صبح به وقت محلی فروریخت، با این حال خبر این حادثه اندکی با تاخیر منتشر شده است.
رئیس جمهور تانزانیا در یک سخنرانی گفت بیش از ۸۰ نفر نجات یافتند و به بیمارستان منتقل شدند. او گفت که ۲۶ نفر از آنها هنوز در بیمارستان بستری هستند.
برخورد خودرو با جمعیت در مرکز چین؛ چندین دانشآموز مصدوم شدند
صبح روز سهشنبه بر اثر برخورد یک خودرو با جمعیت در خارج از یک مدرسه ابتدایی در مرکز چین، چندین دانشآموز مصدوم شدند.
منابع خبری داخلی میگویند این حادثه در استان «هونان» چین رخ داده و آمار دقیق مصدومان هنوز مشخص نیست.
ویدئویی که در رسانههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد دهها کودک مدرسهای وحشت زده فریاد میزنند.
همچنین در یک ویدئوی دیگر دیده میشود که پلیس به مردی دستبند زده است.
رشد فقر در خانوادههای انگلیسی
«کمیسیون سنجش اجتماعیِ» انگلیس در یک گزارش آماری مهم اعلام کرد از هر ۳ کودک، بیش از یک کودک و همچنین یک چهارم بزرگسالان در این کشور در فقر زندگی میکنند و آمارها حاکیست میزان محرومیت در این کشور به بالاترین سطح در قرن بیست و یکم رسیده است.
مطالعه کمیسیون سنجش اجتماعی (SMC) نشان میدهد بحران هزینههای زندگی از سال ۲۰۱۹ تاکنون ۲ میلیون نفر دیگر را در انگلیس در شرایط سختی قرار داده است.
در مجموع، بیش از ۱۶ میلیون نفر یا ۲۴ درصد از جمعیت انگلیس در فقر زندگی می کنند.
توصیه دبیرکل سازمان جهانی بهداشت درباره یک سرطانِ قابل پیشگیری
همزمان با برگزاری اجلاس سران G۲۰ در «ریودوژانیرو»ی برزیل، سازمان جهانی بهداشت (WHO) خواستار اقدام قاطع جهانی برای از بین بردن سرطان دهانه رحم شد؛ بیماری قابل پیشگیری که سالانه جان بیش از ۳۵۰ هزار زن را میگیرد.
«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در مقالهای که پیش از اجلاس منتشر شد، بر فوریت و امکان سنجی حذف سرطان دهانه رحم تاکید و آن را یک فرصت تاریخی توصیف کرد.
او با تاکید بر تأثیر چشمگیر واکسنها، تشخیصها و درمانها در مبارزه با این بیماری، نوشت: برخلاف اکثر سرطانهای دیگر، تقریباً همه موارد سرطان دهانه رحم و مرگ و میرهای مرتبط با آن قابل پیشگیری است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل: «کاپ۲۹» نیاز به بودجه تریلیون دلاری دارد
دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز سهشنبه از مقامات شرکتکننده در اجلاس اقلیمی کاپ۲۹ خواست تریلیونها دلار به جای میلیاردها دلار بسیج کنند تا افزایش دما تا ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن، محدود شود.
«جرمی لارنس»، سخنگوی سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی سازمان ملل در ژنو گفت: ما به کاپ۲۹ نیاز داریم تا تریلیونها – نه میلیاردها – دلار در تأمین مالی آب و هوا برای حفظ افزایش میانگین دمای جهانی زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد و برای تسریع تعهدات ملی جاهطلبانهتر اقلیمی، بسیج کند. اجلاس کاپ۲۹ در «باکو» اکنون در دومین و آخرین هفته خود است.
لارنس گفت که کسانی که تا به امروز بیشترین سهم را در تغییرات آب و هوایی داشته اند، باید «بیشتر بپردازند» و کسانی که بیشتر تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار گرفته اند باید بودجه لازم را برای ایجاد انعطاف پذیری در برابر تغییرات آب و هوایی داشته باشند.
او گفت: اینها اولویت های فوری حقوق بشر هستند.
او افزود: این وضعیت که در بسیاری از موضوعات در اجلاس کاپ۲۹ پیشرفت قابل توجهی وجود نداشته، نگران کننده است.
انتهای پیام
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:ایسنا