آغاز نصب دستگاه رادیوتراپی کشور در بیمارستان امام علی(ع) آمل
مسعود نیکپور چهارشنبه ۳۰ آبان در حاشیه بازدید فرماندار و امام جمعه شهرستان آمل از مراحل نصب دستگاه جدید رادیوتراپی در واحد پرتو درمانی بیمارستان امام علی(ع) آمل به خبرنگار ایسنا گفت: مراحل نصب این دستگاه درساختمان جدید پرتو درمانی در بیمارستان امام علی(ع) درحال انجام است و پیشبینی میشود حداقل تا دهه فجرامسال امکان استفاده از خدمات درمانی این دستگاه برای بیماران سرطانی و دیگر درمانها فراهم شود.
وی با بیان اینکه برای یکی از بهترین دستگاه رادیوتراپی در مرکز پرتو درمانی بیمارستان امام علی(ع) از محل کمکهای خیرین شهرستان آمل و اعتبارهای ملی و شهرستانی بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است، تصریح کرد: برای ساخت و تجهیز ساختمان مرکز پرتو درمانی آمل نیز مجمع خیرین، دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان امام علی(ع) و شرکت بهرهبردار بخش خصوصی حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
پرتو درمانی یکی از مهمترین شاخههای فیزیک پزشکی است که با استفاده از دستگاههای رادیوتراپی به منظور ایجاد پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و امواج آلفا و موج بتا و گاما که از دستگاه تابیده میشوند برای از بین بردن یا کوچک کردن انواع تومور و بافتهای سرطانی مفید است.
با استفاده از پرتو درمانی سلولهای ناحیه درمان بافت که با هدف از بین بردن حداکثر سلولهای سرطانی با حداقل آسیب به بافتهای سالم و متوقف کردن ادامه رشد سلولهای سرطانی در بدن فرد بیماراست.
از بین بردن سلولهای سرطانی و ضایعات ارگانهای مختلف، بازتوانی و بهبود اعضای بدن بیمار (همچون کبد، کلیه، پروستات)، پیشگیری گسترش ضایعات اعضا و کاهش علائم بیماری (همانند درد) از دیگر کاربردهای پرتو درمانی است.
مدیرعامل مجمع خیرین شهرستان آمل با اشاره به اینکه این شهرستان یکی از بالاترین آمار مبتلایان به بیماریهای سرطانی در مازندران را دارد؛ وجود مرکز پرتو درمانی در این شهرستان ضروری بود، تصریح کرد: در سالهای گذشته نیز با پیگیری و میدانداری مجمع خیرین شهرستان آمل و همکاری دانشگاه علوم پزشکی و همه دستگاههای اجرایی شهرستان، یکی از مجهزترین مرکز شیمی درمانی استان در بیمارستان امام علی(ع) آمل راهاندازی شده بود.
نیکپور با اشاره به اینکه ایجاد مرکز شیمی و پرتو درمانی در بیمارستان امام علی(ع) به منظور بهرهمندی بیماران از خدمات دولتی و حمایتی این بخش با توجه به هزینههای بالای آن است، گفت: با توجه به بسیارمحدود بودن دستگاه رادیوتراپی که درکل کشور کمتر از سه دستگاه پیشرفته آن وجود دارد، امکان بهرهمندی از خدمات آن برای همه افراد به راحتی فراهم نبود که خوشبختانه این شرایط اکنون در شهرستان آمل در حال فراهم شدن است.
حجت الاسلام یعقویبان امام جمعه آمل، راه اندازی مرکز پرتو درمانی و شیمی درمانی در بیمارستان امام علی(ع) را یکی از مطالبههای به حق شهروندان در حوزه درمانی در این شهرستان اعلام کرد.
وی افزود: متاسفانه نبود این مراکز در شهرستان آمل باعث بروز مشکلات زیادی برای بیماران و خانوادههای آنها برای اعزام بیمار به تهران و حتی خارج از کشور شده بود.
فرماندار ویژه شهرستان آمل، هم در این بازدید با اشاره به اینکه خیزش بسیار خوبی اکنون در حوزه درمانی شهرستان آمل برداشته شده است، گفت: متاسفانه نبود برخی از تجهیزات درمانی در بیمارستانها و مراکز درمانی شهرستان، علاوه بر رنج درد بیمار، هزینههای زیادی برای خانوادهها نیز به همراه داشت که خوشبختانه با ورود و پیگیری جدی و متعهدانه مجمع خیرین، نماینده مردم شهرستان، امام جمعه و دانشگاه علوم پزشکی مازندران این تجهیزات اکنون در حال اضافه شدن در بیمارستانهای شهرستان است.
انتهای پیام
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:ایسنا