مجمع خیرین به تقویت شبکههای کشور کمک میکند
حبیب الله بور بور رئیس مجمع خیرین کشور در گفتگو با ایسنا، از احتمال تشکیل جلسه این مجمع با رئیس جمهور تا پیش از پایان سال خبر داد و گفت: پیگیر هستیم تا این جلسه پیش از پایان سال با رئیسجمهور برگزار شود و اولین بحثمان باید تشکیل سازمان خیر و احسان باشد. در ادامه نیز ۱۷ مورد از مسائل و مشکلات خیریهها که تدوین شده است باید ارائه شود.
وی ادامه داد: ارسال طرح شبکهسازی تخصصی موسسات و مجامع خیریه برای رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، هماهنگی جهت عضویت نمایندگان دانشگاههای علومپزشکی در شعب استانی و ضرورت تشکیل «سازمان خیر و احسان» در قالب یک ماده واحده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیگیری شد.
رییس مجمع خیرین، از موافقت خود با درخواست عضویت بنیاد خیرین حامی دانشگاه خوارزمی خبر داد و اظهار کرد: هرچه بنیاد حامیان دانشگاهها و مجموعههای علمی به مجمع خیرین کشور اضافه شوند استقبال میکنیم و معتقدیم این اقدام به تقویت سازمان خیر و احسان که در آینده تشکیل میشود، کمک میکند.
وی افزود: اساسنامه مجمع خیرین کشور مورد بازبینی قرار گرفت و موضوعات مهمی همچون بانک زمان، نذر تخصص و پیگیری تشکیل سازمان خیر و احسان به وظایف مجمع در اساسنامه اضافه شد. این اساسنامه در وزارت کشور تصویب و برای ادارۀ ثبت شرکتها فرستاده شد.
طرح پیشگیری از حوادث چهارشنبهسوری همچنان در دستور کار
بور بور، از جلسه مجمع خیرین استان تهران در روز شنبه ۲۷ بهمنماه، با موضوع طرح پیشگیری از حوادث ناگوار چهارشنبه سوری، با حضور مدیرکل امور خیرین وزارت بهداشت خبر داد.
رئیس مجمع خیرین کشور در ادامه به حضور خود در جلسۀ شورای سیاستگذاری جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری اشاره کرد و گفت: هفتۀ گذشته این شورا با حضور حجتالاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار و مقرر شد این جشنواره به شکل دوسالانه برگزار شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: هفتۀ آینده، انتخابات مجمع خیرین زنجان برگزار میشود. همچنین در تلاش هستیم تا پیش از آغاز ماه مبارک رمضان مجامع خیرین استانهای البرز و خوزستان را نیز تشکیل دهیم.
رئیس مجمع خیرین ادامه داد: تدوین سند وقف و امور خیریه حدود ۱۰ سال کار مطالعاتی و کارشناسی برده و ۳۰ کشور اعم از ۱۵ کشور اسلامی و ۱۵ کشور غیر اسلامی در آن مورد بررسی قرار گرفتهاند. حاصل این مطالعات، شش مسئلۀ اصلی شده است که بنمایۀ سند را تشکیل میدهد.
بور بور، تأکید کرد: اصلیترین مسئله در میان این مسائل، فقدان انسجام در صدور مجوز و نظارت بر مؤسسات خیریه است که تشکیل سازمان خیر و احسان آن را مرتفع میکند. مجمع خیرین در حال حاضر میخواهد تلاش کند تا زمانی که سازمان خیر و احسان تشکیل شود، با تقویت شبکههای خیریه، بستر را برای تقویت سازمان در آینده آماده کند.
وی خاطر نشان کرد: بحث ایجاد شبکهها در سال ۱۳۹۵ در آییننامۀ دولت آمده است. حداقل پنج مؤسسه که در یک موضوع، مشترک هستند، به شرطی که دو مورد از این مؤسسات به شکل ملی از وزارت کشور مجوز گرفته باشند، میتوانند شبکه تشکیل دهند.
رییس مجمع خیرین بیان داشت: در ایران با احتساب گروههای جهادی و همه مؤسسات خیریهای که از نهادهای مختلف مجوز گرفتهاند، ۶۷ هزار تشکل خیریه وجود دارد و تاکنون از میان آنان، ۱۶ شبکۀ موضوعی تشکیل شده است. از آنجایی که برای تشکیل شبکهها قانون وجود دارد، ما نمیتوانیم و نمیخواهیم شبکهسازی کنیم اما میتوانیم تسهیلگری کنیم و حمایت کنیم تا خیریهها میان یکدیگر، شبکههای تخصصی تشکیل دهند و هر شبکۀ تخصصی با وزارتخانۀ مربوط به موضوعِ خود، مرتبط باشد.
وی، گفت: مجمع خیرین میخواهد تسهیلگر باشد تا شبکههای موجود تقویت شوند و توسعه یابند و به وزارتخانۀ مربوط به موضوع خود متصل شوند؛ اتصال به این معنا که نظارت تخصصی بر عملکرد آنها توسط وزارتخانۀ مربوطه انجام شود. همچنین پیگیری و کمک میکنیم تا تشکلهای خیریهای که شبکۀ تخصصی ندارند، شبکهای بر اساس قوانین ایجاد کنند یا به شبکههای موجود بپیوندند.
بور بور، در خاتمه افزود: با تأیید پیگیری این اقدامات، بر ضرورت برگزاری یک جلسه مشترک با مجامع خیرین استانی تا پیش از اتمام سال تلاش خواهیم کرد.
انتهای پیام
این خبر را درتهران پزشکی دنبال کنید
منبع:ایسنا